levá dekorace článkupravá dekorace článku
30.11. 2012

Advent v botanickém parku anb Ptačí Vánoce

Advent v botanickém parku aneb Ptačí vánoce


Katedra biologie Přírodovědecké fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Vás srdečně zve na výstavu s názvem ADVENT V BOTANICKÉM PARKU aneb Ptačí vánoce.


Akce se koná v areálu Naučného botanického parku Za Válcovnou 1000/8; Ústí nad Labem – Předlice od 29.11.2012 a potrvá do 9.12.2012 každý den včetně sobot a nedělí od 9:00 do 16:00hod. Vystaveny budou: krmítka a dekorativní výrobky z přírodních produktů vhodných jako krmivo venkovního ptactva vyrobené dětmi základních a mateřských škol.

Práce dětí doplňují vánoční aranže stromků, betlém ... vše téměř v přírodním provedení.  Dále je zde nainstalován tematicky zaměřený soubor fotografií " Ptáci u krmítka" s úvodním panelem rad a doporučení jak a čím v zimně ptáčky krmit. Některá krmiva jsou součástí výstavy jako názorná ukázka jako například máčené šišky v loji a semenech, druhy semen s popisem atd.

Během výstavy je zajištěn prodej vánočních rukodělných výrobků dětí z Diakonie Litoměřice a celý výtěžek jde na jejich podporu. Jde především o keramiku, svíčky, perníčky a dalším podobné výrobky.

V sobotu a v neděli se účastníci výstavy mohou zahřát hrnkem svařáku.

Akce je finančně podpořena dotačním programem „Volný čas v Ústeckém kraji pro rok 2012“.

Plakát akce