levá dekorace článkupravá dekorace článku
20.12. 2016

Aktuální nabídky mezinárodního vzdělávání

ZAHRANIČNÍ VELETRHY, KONFERENCE A WORKSHOPY

 

V příloze tohoto e-mailu naleznete dokument obsahující aktuálně pořádané zahraniční veletrhy, konference a workshopy, kterých se však Dům zahraniční spolupráce neúčastní. Zahraniční akce jsou na jednotlivých listech řazeny dle data konání. Nově přidané zahraniční akce snadno identifikujete, neboť jsou vždy označeny zeleně. Seznamy těchto akcí naleznete také na našich webových stránkách: http://www.dzs.cz/cz/study-in/nabidka-zahranicnich-veletrhu-konferenci-a-workshopu/.

 

  • Rádi bychom upozornili na nové veletrhy pořádané v rámci projektu Study in Europe (https://studyineuropefairs.eu/exhibitions) :
    • Study in Europe Uzbekistan: 12. květen 2017, registrace na veletrh bude brzy zahájena.
    • Study in Europe Nigeria: 20. květen 2017, účastnický poplatek je 720 EUR vč. daně.   

Termín registrace na oba veletrhy je 28. únor 2017.

 

  • Dovolujeme si připomenout, že se Dům zahraniční spolupráce ve spolupráci s Českým centrem Moskva zapojí do projektu Study in Europe Webinar Series Russia (12. – 31. březen 2017). Společně uspořádají dva webináře Study in the Czech Republic (jeden určený pro ruské uchazeče o studium v zahraničí, druhý pro ruské univerzity mající zájem o spolupráci s českými protějšky). Uvítáme Vaše náměty k prezentacím, příklady fungující spolupráce či dotazy na ruské univerzity k zařazení do webináře, můžete je zasílat do 15. prosince na sona.lippmann@dzs.cz. Máte-li propagační materiály v ruštině, příp. angličtině, které byste chtěli sdílet s ruskými studenty, můžete nám je také emailem zaslat (prosíme ideálně jeden, maximálně dva za vysokou školu). Vzhledem k omezenému počtu souborů, které lze nahrát přímo k webináři, je budeme se studenty sdílet prostřednictvím odkazu na společný soubor se všemi materiály.

 

PREZENTACE STUDY IN THE CZECH REPUBLIC V ALBÁNII (22. - 24. listopadu 2016)

 

Ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Tiraně jsme zorganizovali sérii prezentací o možnostech studia v České republice pro albánské studenty. Prezentace navštívilo více jak 200 studentů na pěti univerzitách (Tirana University, Polytechnic University of Tirana, Agriculture University of Tirana, Epoka University a University of Luigj Gurakuqi). Tématem byly především možnosti studia magisterských a doktorandských programů v angličtině, včetně stipendií a dalších nástrojů vzájemných výměn. Studentům byly distribuovány informační materiály o studiu v ČR. Odkaz na článek z Tirana Times: http://www.tiranatimes.com/?p=130120 a stránky Velvyslanectví ČR v Tiraně: http://www.mzv.cz/tirana/cz/vzajemne_vztahy/kultura/prezentace_ceskych_univerzit_study_in.html.

ZPRÁVY Z OBLASTI MEZINÁRODNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

 

Info o otevření česko-bavorské vysokoškolské agentury

16. prosince 2016 se na Universität Regensburg uskuteční slavnostní zahájení činnosti Česko-bavorské vysokoškolské agentury (www.btha.de) za účasti bavorského ministra financí, rozvoje a vlasti dr. Markuse Södera a bavorského ministra školství, vědy a kultury dr. Ludwiga Spaenleho. Součástí akce bude i vysokoškolské fórum s prezentacemi k česko-bavorské spolupráci v oblasti vysokých škol. Program a formulář přihlášky najdete v příloze. Česko-bavorská vysokoškolská agentura bude sloužit jako kontaktní místo pro otázky bilaterální spolupráce mezi Bavorskem a Českou republikou v oblasti vysokých škol a vědy. Kontaktní osoba: Radka Bonacková (bonackova@btha.de).

 

Open Doors Report

Institute of International Education (IIE) zveřejnil svou výroční zprávu Open Doors Report, která poskytuje podrobné informace o studentské mobilitě do a ze Spojených států během předchozího akademického roku. Zpráva uvádí, že stále více amerických studentů studuje v zahraničí a že v akademickém roce 2015-16 byl zaznamenán historický milník, kdy počet zahraničních studentů ve Spojených státech poprvé přesáhl jeden milion. Více na http://bit.ly/2gfYGpG.   



UJEP » PřF »
RSS blind print

Přírodovědecká fakulta
Univerzity J. E. Purkyně
České mládeže 8
400 96 Ústí nad Labem

Studijní oddělení
vč. přijímacího řízení:
Tel: +420 475 283 303 
Tel: +420 475 283 185 
Tel: +420 475 283 182
E-mail: studium.prf@ujep.cz

Děkanát:
Tel: +420 475 283 223
Fax: +420 475 283 563
E-mail: dekan.prf@ujep.cz
IČ: 44555601

 

Úřední deska PřF UJEP

facebook_200.jpg

UMC banner

Virtuální prohlídka PřF UJEP

Akademický senát PřF UJEP

Kontakty Přírodovědecké fakulty

logo_akademie kopie.png

Partneři Přírodovědecké fakulty

 
 
dotyk_pru_poz.png

logo_sthi-dtcz.JPG
logo Cíl 3.jpg
logo_generace_y.jpg

Aktuálně

NOVÝ WEB FAKULTY NA NOVÉ ADRESE !

Dny vědy a umění 24. – 25. 4. 2013

Ankety



© 2009–2019 Přírodovědecká fakulta UJEP Mapa stránek | Vytisknout stránku | Styl pro slabozraké