levá dekorace článkupravá dekorace článku
15.04. 2010

Festival vybraného humoru: Fakultní noc 2010 - JIŽ DNES!

plakat-up-web.jpgFestival vybraného humoru: Fakultní noc 2010 Máte rádi recesi a vybraný humor? Pak se těšte na akci, základy jejíž tradice jsme s kolegy Michalem Červenkou a Káťou Toškovou položili již loni. Těšte se na Fakultní noc.

 

Letošní ročník, který se uskuteční ve čtvrtek 6.5. od 18.00 v České mládeži, nabídne opravdu pestrou směsici zajímavých kousků, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Účast s krátkou performancí přislíbilo Divadlo Demago v čele s talentovaným Jirkou Maryškem, který rovněž působí v ústeckém Činoherním studiu. O další seriózní kulturní zážitek se postará kvintet Konec konců a hned vzápětí si budete moci zasoutěžit ve známé TV show Chcete být přírodovědcem?. Na její regulérnost bude dohlížet světoznámý profesor Onestone a paní Mileva Marić, Einsteinova zesnulá první manželka.

Od profesora Cihláře z katedry matematiky se dozvíte, jak vyhrát Sportku, což je rada, která se hodí opravdu každému. David Deyl, vycházející hvězda českého showbyznysu, zazpívá hned po profesorovi a rovněž uvede studentský propagační film o Pedagogické fakultě. Žánr: horor, thriller, science-fiction, fantasy.

A u filmu ještě zůstaneme, i když jen v teoretické rovině. 30 případů studenta Zemana aneb Medailon PF UJEP v Československé televizi je přednáška, jíž uvede doc. Škoda, proděkan Pedagogické fakulty. Tečkou na závěr bude koncert skupiny Physical Brothers (and Chemical Sister), která se loni setkalo s velkým ohlasem pro svůj nevšední repertoár.

Tak, mohlo by se zdát, že to je vše. Ale není! Doprovodný program bude totiž zrovna tak dobrý jako ten hlavní a možná budete litovat, že se neumíte rozdvojit. Stánek s hlavolamy a sudoku, diskuse o nekonečnu, promítání (věřte nebo ne) zábavných matematických filmů a dílna Origami - to budou aktivity našich úžasných kolegů - matematiků. Soutěže českého jazyka jsou dosud opředeny rouškou studentského tajemství, ale co vás čeká a nemine, se určitě dozvíte včas - nejpozději 6. května ;). Noční chemické pokusy či tradiční pozorování hvězd vám nabídne katedra chemie a fyziky. V režii katedry fyziky bude rovněž poetická Čajkárna (= čajovna + kavárna v jednom), která vám bude k dispozici po celý večer (a noc). A jako tečku na závěr vám prozradím, že z Fakultní noci si budete moci odnést i nějaký ten suvenýr; pokud ovšem budete mít štěstí a vyhrajete jej v Bleší tombole přírodovědců!

No, a teď je to opravdu vše. Doufáme, že přijdete. Těšíme se na vás!

 

Plakát zde, další info na fn.ujep.cz a a jako bonus nabízíme anotace aktivit našich skvělých matematiků! :)

 

Za realizační tým srdečně zve Jana Komínová