levá dekorace článkupravá dekorace článku
14.11. 2013

Informace pro studenty - ERASMUS LS 2013/2014

Informace pro studenty - ERASMUS letní semestr 2013/2014

Probíhá výběrové řízení na studijní pobyty v rámci programu ERASMUS pro letní semestr akademického roku 2013/2014.

Aktuální nabídku studijních pobytů v zahraničí a bližší informace k přihlášce naleznete na stránce ERASMUS - Aktuální nabídka

Přihlášky se uzavírají do 20.11. 2013!

 

Dne 20.11.2013 ve 22:00 hodin odvysílá České televize časosběrný dokument na téma zkušenosti s Erasmem. Tříminutovou upoutávku k dokumentu můžete zhlédnout ZDE.

Cesta do eurostudentovy duše


Čtyři studenti, čtyři příběhy ze života na evropských univerzitách v rámci vzdělávacího programu Erasmus. Jak studovali, jak se bavili, jak vyšli se stipendiem a co jim rok v zahraničí dal? Časosběrný dokument, v němž vysokoškoláci sami točili své autentické zážitky. Režie J. Škopková (Premiéra)
Čtyři mladí lidé, vysokoškoláci, se rozhodli opustit maminčinu plnou ledničku a zkusit štěstí ve světě. Přihlásili se do evropského vzdělávacího programu Erasmus, udělali nelehké testy a na rok odjeli, aby studovali na jiné univerzitě, naučili se jazyk a stali se samostatnými. Jaký byl tenhle rok jejich očima? Sledovali jsme čtyři studenty, tři české v zahraničí a jednu tureckou houslistku, která přijela studovat do České republiky.
Studenti dostali malé HD kamery, aby mohli všechny zajímavosti a postřehy sami natáčet. Vytvořili si tak vlastní deník, který vypráví o všem, co je překvapilo, co je bavilo, jak těžké bylo pro ně studium a zkoušky, jak trávili volný čas, s kým se přátelili, zda se zamilovali... Uvidíme, jak se studentům v různých zemích žilo, jak zvládli jazykovou bariéru, jak rychle se dokázali aklimatizovat a také jak vyšli s penězi, které jim poskytlo stipendium.  Vyústěním jejich pobytu je zamyšlení nad tím, co jim roční studium v zahraničí dalo, zda byl pobyt pro ně přínosný a zda si myslí, že je tahle zkušenost ovlivnila pro další život. Nabízíme autentický pohled do eurostudentovy duše.

image001.png