levá dekorace článkupravá dekorace článku
28.03. 2011

Summer School na Technické univerzitě Chemnitz

logo_sthi-dtcz.JPGLetní jazyková škola Summer School STHI/ČSVI 2011

na Technické univerzitě Chemnitz

 

Pro studenty našich českých partnerských univerzit je vypsána také v tomto létě (naposledy) Summer School.

 

Délka: od neděle 28. srpna 2011 (příjezd během odpoledne) do soboty 17. září 2011 (odjezd během dopoledne)

 

Ubytování: v jednolůžkových pokojích na koleji (pravděpodobně ve Vettersstraße 64) na kampusu TU Chemnitz (http://www.tu-chemnitz.de/stuwe/joomla/index.php? option=com_content&view=article&id=25&Itemid=57)

 

Výuka bude probíhat ve třech skupinách („začátečníci" bez nebo s malou předchozí znalostí, „pokročilí" a „hospodářská němčina/němčina pro povolání"), během týdne vždy dopoledne. Naplánovaný je též bohatý program výletů a exkurzí (Chemnitz, Drážďany, Německo- německé museum Mödlareuth, ...)

Na uvítacím večeru (28.08.) se představí vyučující a tým STHI/ČSVI. První vyučovací den (29.08.) budou studenti rozděleni do skupin podle rozřazovacího testu a poslední večer tj. (16.09.) budou rozdána osvědčení.

Snídaně a obědy se podávají v menze v Reichenhainer Straße (http://www.tu-chemnitz.de/stuwe/joomla/index.php?option= com_content&view=article&id=69&Itemid=83)

(studenti obdrží kartičky do menzy). Večeře budou v restauraci v blízkosti kampusu. O víkendu se studenti stravují sami (kuchyně/kuchyňky na koleji).

 

Ubytování, stravování, kurzovné i výlety budou hrazeny v rámci projektu STHI/ČSVI. Nápoje a osobní výdaje na místě si studenti musí uhradit sami.

 

Podmínky výběru pro Summer School přísluší českým projektovým partnerům. Po výběru studentů budou vydány další informace. Přesný průběh můžeme sdělit nejdříve v červenci 2011.

 

Případné další informace podá Mgr. Blanka Pohajdová (blanka.pohajdova@ujep.cz)