levá dekorace článkupravá dekorace článku
09.07. 2015

Letní škola na katedře biologie 2015

LETNÍ ŠKOLA NA KATEDŘE BIOLOGIE 2015

LETNÍ ŠKOLA SE Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ RUŠÍ! OMLOUVÁME SE.

Seznámení s kaktusy a dalšími sukulenty
Půjde o zcela nový kurz pro zájemce o pěstování tohoto typu rostlin. Účastníci se seznámí s pestrým světem sukulentních rostlin, kam patří například kaktusy, aloe, agáve, tlustice aj. Obeznámí se s jejich stavbou těla přizpůsobenou extrémním podmínkám, dále s areálem výskytu a vhodným pěstováním v našem prostředí. Zjistí, že sukulentní rostliny jsou vhodné pro začínající pěstitele a dají se pěstovat v malebných zahrádkách za oknem. Kurz bude rozdělen do dvou částí: I. část kurzu bude věnována sukulentním rostlinám jako celku, ve II. části se zaměříme na pěstování kaktusů. Součástí kurzu bude práce s rostlinami. Pro účastníky bude zajištěn vhodný materiál pro získání prvních zkušeností při pěstování. Účastníci si sami vytvoří malou sukulentní zahrádku. Spolu s rostlinami získají také tištěné materiály s návody na pěstování.
Kurz je určen dětem od 8 let. Maximální kapacita kurzu je 16 dětí. Minimální počet pro realizaci kurzu je 8 přihlášených dětí.
Termín: 27. 8. 2015 od 10 do 14h
Cena kurzu: 250,-

Rostliny kolem nás
V kurzu se zaměříme na rostliny rostoucí v přírodě kolem nás. Využijeme k tomu výhodné zázemí Naučného botanického parku jako např. květnatou louku, vodní plochu, arboretum, užitkovou zahradu a další. Děti se seznámí s určováním rostlin pomocí klíče. Zaměříme se na běžné i méně známé stromy a keře, byliny na letní louce a ukážeme si některé léčivé rostliny. Pro děti bude připraven program v podobě her, úkolů a soutěží.
Kurz je určen dětem od 8 let. Maximální kapacita kurzu je 16 dětí. Minimální počet pro realizaci kurzu je 8 přihlášených dětí.
Termín: 28. 8. 2015 od 10 do 14h
Cena kurzu: 200,-

Přihláška a souhlas zákonného zástupce