levá dekorace článkupravá dekorace článku
16.09. 2017

Manažeři firmy ADLER zasedli do vysokoškolských lavic UJEP

Čtrnáct zaměstnanců ústecké společnosti ADLER včetně vedení firmy zasedlo počátkem září do školních lavic katedry matematiky Univerzity Jana Evangelisty Purkyně  (UJEP). Dvoudenní kurz statistického zpracování dat pro ně pod vedením profesora Jiřího Cihláře připravili pracovníci Přírodovědecké fakulty.

kurz UJEP1.JPG

„Vzdělávání našich zaměstnanců patří mezi dlouhodobé priority firmy. Proto se všichni naši zaměstnanci systematicky účastní jak specializovaných odborných školení, tak i obecných manažerských dovedností,“ řekl ředitel ADLER International Jan Korol, který byl spolu se statutárním ředitelem firmy ADLER Czech Radkem Veselým jedním z aktivních účastníků kurzu. „Matematické modelování a statistické metody jsou pro nás velmi důležitými nástroji v systematickém zlepšování služeb našim zákazníkům,“ dodal Radek Veselý.

„Podobné přednášky pro studenty i doktorandy jsou u nás běžné, firmy se na nás však obracejí poměrně zřídka, bez nadsázky bychom mohli hovořit o pilotním projektu,“ komentoval v průběhu prvního školícího dne profesor Cihlář. Jak dodal, pro akademiky katedry matematiky je to velmi zajímavá zkušenost, kterou vyhodnotí po ukončení akce dotazníkovým šetření. „Je pro nás důležité, abychom se trefili do očekávání druhé strany,“ dodal.

Účastníci se  v průběhu přednášek rozdělených do jednotlivých bloků zabývali bodovými a intervalovými odhady, kde hned na počátku zaujal experiment s napínáčky, na pořadu byly i korelace a regrese či testy statistických hypotéz nebo časové řady. Důležité je, že  aktéři pracují s reálnými daty přímo z firmy a čísla pro ně nejsou pouze imaginární.

Kurz statistického zpracování dat je další z konkrétních témat spolupráce firmy ADLER s ústeckou univerzitou, k nimž patří i nedávný příměstský tábor pro děti obou subjektů či nadcházející Den otevřených dveří ADLER, kterého se zúčastní i studenti pedagogické fakulty.

 

Společnost ADLER Czech, a.s. je lídrem na trhu značkového reklamního textilu v ČR, kde poskytuje unikátní know-how už 17 let. Jako přední hráč v daném sortimentu působí v 19 evropských zemích a spolu se sesterskou servisní organizací ADLER International, a.s. má v současné době 200 zaměstnanců. Moderní, plně automatizovaný sklad v Ostravě disponuje denně více než deseti miliony kusů reklamního textilu. Dodávky na klíčové trhy do okolních států jsou realizovány do 24 hodin. Všechny produkty značky Adler podléhají přísným zkušebním testům a nesou světově uznávanou pečeť kvality Oeko-Tex Standard 100.

Více na www.adler.info

Kontakt:
ADLER CZECH a.s.

Marie Logrová
PR manažer

Oblouková 391, Ústí nad Labem 403 40
GSM: 731 452 069



UJEP » PřF »
RSS blind print

Přírodovědecká fakulta
Univerzity J. E. Purkyně
České mládeže 8
400 96 Ústí nad Labem

Studijní oddělení
vč. přijímacího řízení:
Tel: +420 475 283 303 
Tel: +420 475 283 185 
Tel: +420 475 283 182
E-mail: studium.prf@ujep.cz

Děkanát:
Tel: +420 475 283 223
Fax: +420 475 283 563
E-mail: dekan.prf@ujep.cz
IČ: 44555601

 

Úřední deska PřF UJEP

facebook_200.jpg

UMC banner

Virtuální prohlídka PřF UJEP

Akademický senát PřF UJEP

Kontakty Přírodovědecké fakulty

logo_akademie kopie.png

Partneři Přírodovědecké fakulty

 
 
dotyk_pru_poz.png

logo_sthi-dtcz.JPG
logo Cíl 3.jpg
logo_generace_y.jpg

Aktuálně

NOVÝ WEB FAKULTY NA NOVÉ ADRESE !

Dny vědy a umění 24. – 25. 4. 2013

Ankety



© 2009–2019 Přírodovědecká fakulta UJEP Mapa stránek | Vytisknout stránku | Styl pro slabozraké