levá dekorace článkupravá dekorace článku
19.11. 2015

Mezinárodní projekt dvou ústeckých fakult

Mezinárodní projekt dvou ústeckých fakult má za cíl posílit hospodářskou situaci v regionu Trojmezí

Jak podpořit rozvoj místní ekonomiky v česko-polsko-německém Trojmezí s ohledem na životní prostředí? Zástupci UJEP a místních firem budou o tomto diskutovat na mezinárodní konferenci 24. 11. 2015 u Žitavy.

Přírodovědecká fakulta a Fakulta sociálně ekonomická UJEP ve spolupráci s vybranými německými a polskými akademickými, veřejnými i soukromými institucemi se podílí na řešení inovativního projektu v česko-polsko-německém příhraničí, který se zaměřuje na posílení lokálních ekonomických vazeb i ochranu životního prostředí.

Mezinárodní projekt s názvem „Potenciály lokální ekonomiky v kontextu ekosystémových služeb" se pokouší jednak zprostředkovat kontakty mezi česko-polsko-německými ekonomickými subjekty s cílem trvale posílit hospodářskou situaci regionu Trojmezí, a jednak zajistit ekologickou udržitelnost tohoto rozvoje. V rámci projektu bude firmám nabídnuto odborné poradenství s cílem identifikovat nevyužité potenciály ekosystémových služeb a navrhnout hodnotící ukazatele pro transparentní sledování přínosů realizovaných opatření. Navíc mohou firmy profitovat z marketingové koncepce, která si klade za cíl zvýšení povědomí veřejnosti jak o projektových myšlenkách, tak i o zúčastněných firmách.

Potenciály lokální ekonomiky v regionu Trojzemí ve vztahu životnímu prostředí jsou tématem konference, která se koná dne 24. listopadu 2015 od 9:30 hodin v prostorách klášteru St. Marienthal v německém Ostritzu, nedaleko Žitavy.
Firmy, které by se rády dozvěděly více informací, případně mají zájem o spolupráci v rámci projektu, jsou srdečně na tuto konferenci zvány. Konference bude simultánně tlumočena do českého jazyka. Přihlášení na konferenci je možné až do pátku 20. listopadu na webu:
http://www.netsci.de/CZ/regionale-wertschoepfungsketten-im-kontext-von-oekosystemleistungen-und-biodiversitaet/.

Najdete zde také více informací o projektových partnerech i zamýšlené spolupráci. Velikost firmy ani její odvětví nehraje roli, pro každého zainteresovaného je možné, definovat konkrétní formu spolupráce.

Více informací poskytne Vladan Hruška z katedry geografie PřF (vladan.hruska@ujep.cz) či Jiří Louda z Fakulty sociálně ekonomické (jiri.louda@gmail.com).



UJEP » PřF »
RSS blind print

Přírodovědecká fakulta
Univerzity J. E. Purkyně
České mládeže 8
400 96 Ústí nad Labem

Studijní oddělení
vč. přijímacího řízení:
Tel: +420 475 283 303 
Tel: +420 475 283 185 
Tel: +420 475 283 182
E-mail: studium.prf@ujep.cz

Děkanát:
Tel: +420 475 283 223
Fax: +420 475 283 563
E-mail: dekan.prf@ujep.cz
IČ: 44555601

 

Úřední deska PřF UJEP

facebook_200.jpg

UMC banner

Virtuální prohlídka PřF UJEP

Akademický senát PřF UJEP

Kontakty Přírodovědecké fakulty

logo_akademie kopie.png

Partneři Přírodovědecké fakulty

 
 
dotyk_pru_poz.png

logo_sthi-dtcz.JPG
logo Cíl 3.jpg
logo_generace_y.jpg

Aktuálně

NOVÝ WEB FAKULTY NA NOVÉ ADRESE !

Dny vědy a umění 24. – 25. 4. 2013

Ankety



© 2009–2019 Přírodovědecká fakulta UJEP Mapa stránek | Vytisknout stránku | Styl pro slabozraké