levá dekorace článkupravá dekorace článku
21.01. 2018

Poděkování a zpráva o výzkumu 2018

V roce 2017 proběhla velká dotazníková šetření. Týkala se vztahů mezi partnery. Těch dobrých i těch špatných, toho, jak si představujeme ideální vztahy i toho, co ve skutečnosti je nebo bylo. Touto cestou děkuji všem, kdo na dotazníky odpověděli. Děkuju také všem, kdo pomáhali šířit po sociálních sítích dotazník určený pro ty, kteří zažili trápení ve vztahu. S vaší pomocí jsme získali hodně dotazníků. Výzkum ukázal sílu sociálních sítí. Na tento dotazník šířený na sociálních sítích odpovědělo mnohem více lidí, než kolik reagovalo na reklamní banner s odkazem na dotazník umístěný na webových stránkách pro ženy.

 

Druhý dotazník byl pro všechny studenty univerzity. Mohli jste vybírat symboly, posuzovat obrázky, symboly a odpovídat na netradiční otázky. Účast byla opravdu velká, mnohokrát děkujeme.

 

V dalších dotaznících jsme se ptali na vztahy náhodně vybraných lidí a lidí ze sexuálních menšin.

 

Ještě jednou bych chtěla prostřednictvím univerzitních stránek poděkovat všem respondentům a popřát jim do budoucna jen ty nejlepší vztahy s partnery i všemi okolo. Partnerské vztahy jsou jednou ze základních dimenzí našeho života, ať už je máme dobré, ne tak dobré nebo nám chybí.

 

S přáním všeho nejlepšího do nového roku, poděkováním a pozdravem doc. RNDr. Eva Jozífková, Ph.D. et Ph.D., katedra biologie, Přírodovědecká fakulta