levá dekorace článkupravá dekorace článku
01.04. 2011

PřF UJEP regionálním koordinátorem projektu PTPO

Přírodovědecká fakulta UJEP se stala regionálním koordinátorem projektu Podpora technických a přírodovědných oborů, a to spolu s Centrem pro studium vysokého školství a Akademickým centrem studentských aktivit.

Celosvětový trend poklesu zájmu o přírodní a technické vědy se začíná hluboce dotýkat i České republiky; zamyslíme-li se nad tímto faktem intenzivněji, musíme se ptát: vrátíme se zpátky na stromy? Ekonomické dopady nedostatku přírodovědně a technicky vzdělaných lidí však nenechaly vládu naší republiky chladnou a MŠMT získalo finance na projekt Podpora technických a přírodovědných oborů. V rámci něj chce nastartovat mechanismy, které by pomohly tuto situaci zvrátit a mladé lidi k přírodním vědám znovu přilákat. Více informací o projektu a aktivitách regionálního centra naleznete na http://sci.ujep.cz/regionalni-centrum-ptpo.html.

 

Kontaktní kancelář regionálního centra pro Ústecký kraj,  jež byla v rámci projektu zřízena a jež slouží jako jakýsi "informační stánek" a koordinátor všech aktivit, je otevřena pro všechny, které témata související s popularizací vědy zajímají, a to vždy v pondělí a ve středu od 8.00 do 12.00.

Bc. Jana Komínová
Přírodovědecká fakulta UJEP v Ústí nad Labem

České mládeže 8
40096 Ústí nad Labem
Kancelář č. 310, stará budova
Tel.: +420 475 283 562
Fax: +420 475 283 563

Nejbližší akce regionálního centra