levá dekorace článkupravá dekorace článku
08.04. 2011

Víte, co jíte? Dozvíte se na Science Café v květnu!

go ahead its gluten free.jpgUmíte se zorientovat v dnešní nabídce potravin? Rozumíte obsahu etiket? Zajímá vás porovnání kvality dnešních a dříve dostupných potravin?Víte, jaký vliv mohou mít náhražky potravin na vaše zdraví? Pokud vám není lhostejné, co se objevuje na vašem stole, pak si můžete přijít popovídat s RNDr. Vlastimilem Dohnalem , Ph.D. z katedry chemie Přírodovědecké fakulty UJEP v Ústí nad Labem a odbornicí z praxe technoložkou potravin Ing. Lucií Dohnalovou na tradiční Science Café Přírodovědecké fakulty UJEP a Magazínu Planetárium ČRo Sever.


Budeme si povídat o nutričních hodnotách, kvalitě potravin, symbolech na etiketách, přídatných látkách (éčkách), skladování potravin a dalších zajímavostech. Květnové Science Café, jehož název zní "Víte, co jíte?",se koná se tradičně druhý čtvrtek v měsíci, tedy 12. května, od 19.00 v kavárně Bárka (vedle bývalého kina Hraničář). Těšíme se na vás.

Jana Komínová a Frederik Velinský